5.11.14
sprout cabbage
after the last rain and storm the sprout cabbage lies flat in our kitchen garden
and because not everyone in our family loves sprouts
i make a comforting and warming soup flavored with apple and soft goat cheese
with Ariane and her family in mind
for 4 persons:
500 gr. sprout cabbage, cleaned and cut in half
1 sour/fresh apple, cut into small pieces
2 teaspoons thyme, oliveoil, pinch of cinnamon, butter, 7 dl broth
75 ml whipping cream, freshly ground pepper and 60 gr. soft goat cheese
. toss the sprouts, half of the apple pieces, the thyme, olive oil and the cinnamon
in a baking dish
. roasting in an oven at 200 degrees C in 10 to 15 minutes until done, toss occasionally
. bake the other half of the apple pieces in butter until they are golden-colored
. heat the broth, add the sprouts from the oven and let simmer
. puree in a blender and stir the whipping cream
. season with freshly ground pepper
. ladle the soup into the bowls, divide the golden apple pieces and goat cheese and
garnish with a little thyme
na de laatste regen en storm ligt de spruitkool plat in onze moestuin
en omdat niet iedereen in onze familie houdt van spruitjes
maak ik een troostend en verwarmende soep op smaak gebracht met appel en zachte geitenkaas
met Ariane en haar family in gedachte
voor 4 personen:
500 gram spruitkool, schoongemaakt en gehalveerd
1 zure/frisse appel, in kleine stukjes gesneden
2 theelepels tijm, olijfolie, snufje kaneel, boter, 7 dl bouillon
75 ml slagroom, versgemalen peper en 60 gram zachte geitenkaas
. de spruiten, de helft van de stukjes appel, de tijm, olijfolie en de kaneel
in een ovenschaal door elkaar scheppen
. rooster in een oven op 200 graden C in 10 tot 15 minuten gaar, schep af en toe om
. bak de andere helft van de stukjes appel in boter tot ze goudkleurig zijn
. verwarm de bouillon, voeg de spruiten uit de oven toe en laat sudderen
. pureer met een staafmixer en roer de slagroom erdoor
. breng op smaak met vers gemalen peper
. schep de soep in de kommen, verdeel de gouden stukjes appel en geitenkaas en
garneer met een beetje tijm
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Blogarchief
-
►
2016
(12)
- ► september 2016 (1)
- ► april 2016 (1)
- ► februari 2016 (4)
- ► januari 2016 (2)
-
►
2015
(54)
- ► december 2015 (1)
- ► november 2015 (2)
- ► oktober 2015 (1)
- ► september 2015 (5)
- ► augustus 2015 (3)
- ► april 2015 (6)
- ► maart 2015 (6)
- ► februari 2015 (3)
- ► januari 2015 (7)
-
▼
2014
(77)
- ► december 2014 (4)
- ▼ november 2014 (7)
- ► oktober 2014 (8)
- ► september 2014 (5)
- ► augustus 2014 (8)
- ► april 2014 (5)
- ► maart 2014 (10)
- ► februari 2014 (4)
- ► januari 2014 (6)
-
►
2013
(100)
- ► december 2013 (9)
- ► november 2013 (9)
- ► oktober 2013 (10)
- ► september 2013 (7)
- ► augustus 2013 (10)
- ► april 2013 (9)
- ► maart 2013 (10)
- ► februari 2013 (7)
- ► januari 2013 (8)
-
►
2012
(119)
- ► december 2012 (8)
- ► november 2012 (9)
- ► oktober 2012 (6)
- ► september 2012 (10)
- ► augustus 2012 (9)
- ► april 2012 (11)
- ► maart 2012 (12)
- ► februari 2012 (12)
- ► januari 2012 (12)
-
►
2011
(31)
- ► december 2011 (7)
- ► november 2011 (9)
- ► oktober 2011 (8)
- ► september 2011 (7)
and where is my cup of soup? :-)
BeantwoordenVerwijderenI will try this as it sounds very tasteful.